Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert kondigt lockdown Monaco aan

18 maart 2020 · Leestijd 2 min

In navolging van landen als Frankrijk, Spanje en België gaat ook Monaco in lockdown. Prins Albert II kondigde dinsdagavond tijdens een televisietoespraak aan dat het vorstendom vanaf middernacht voor onbepaalde tijd op slot gaat in de strijd tegen het coronavirus.

Albert heeft de inwoners van Monaco opgeroepen hun woning alleen te verlaten om noodzakelijke dingen te doen als voedsel en medicijnen halen. Groepsactiviteiten zijn verboden, de bouw wordt stilgelegd en bedrijven zijn opgeroepen zoveel mogelijk mensen vanuit huis te laten werken.

De Monegaskische vorst riep iedereen op de strenge maatregelen op te volgen. "De uitweg uit deze gezondheidscrisis zal afhangen van uw vermogen om deze maatregelen na te leven", drukte Albert het volk op het hart.

Saamhorigheid

"We zijn klaar. Ik vertrouw op onze gezondheidszorg, maar ook op deze vrouwen en mannen die hun werk in zeer moeilijke omstandigheden doen", stelde Albert de Monegasken enigszins gerust. "Ik wil deze mensen bedanken die onder toenemende druk onvermoeibaar hun werk doen."

Albert prees de saamhorigheid in het vorstendom. "Het is mooi om het spontane verlangen naar solidariteit te zien", zei de prins over de vele hulpaanbiedingen op social media.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--