Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert krijgt prijs voor zijn inzet voor de natuur

28 juli 2021 · Leestijd 2 min

Prins Albert van Monaco heeft erkenning gekregen voor zijn inzet om de natuur te beschermen. Hij is namelijk door de Indianapolis Zoo verkozen tot de winnaar van de Jane Alexander Global Wildlife Ambassador Award.

De prijs is vernoemd naar de Amerikaanse actrice en natuurbeschermer Jane Alexander. De Ambassador Award wordt verleend aan een persoon die de natuur ondersteund door anderen in actie te laten komen en die zich op geloofwaardige en effectieve wijze uitspreekt voor de bescherming van dieren in het wild. Eerder ontvingen acteur Harrison Ford en actrice Sigourney Weaver de Jane Alexander Global Wildlife Ambassador Award.

In een verklaring zegt Albert dat hij "zeer vereerd is met het ontvangen van zo'n belangrijke prijs." Hij ziet de onderscheiding als een extra aanmoediging om door te gaan met zijn acties en vast te houden aan zijn overtuigingen. "Het zal me helpen mijn verplichtingen en mijn bijdragen aan het behoud van de oceanen, het behoud van koraalriffen en beschermde mariene gebieden na te komen, en ernaar te streven bedreigde mariene soorten te beschermen." Albert zal op 25 september worden geëerd op het Indianapolis Prize Gala.

De vorst richtte in 2006 zijn Foundation op die honderden projecten lanceerde en financierde om biodiversiteit te bevorderen en de schrikbarende staat van de aarde onder de aandacht van het grote publiek te brengen. De organisatie focust zich vooral op het Middellandse Zeegebied, de poolregio en klimaatproblemen in derdewereldlanden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--