Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Albert vraagt bevolking om discipline

30 oktober 2020 · Leestijd 2 min

Prins Albert II van Monaco heeft in een videoboodschap zijn bevolking gevraagd om zich goed te houden aan de nieuwe coronamaatregelen, die dit weekend in werking treden. Zo komt er een avondklok van 20.00 tot 06.00 uur en gelden er beperkingen voor verschillende sectoren.

De prins wees er in zijn toespraak op dat de pandemie overal in de wereld om zich heen grijpt, en met name in Europa. "Ik doe een beroep op uw discipline en uw gevoel voor algemeen belang", aldus de Monegaskische vorst.

Albert eindigde zijn toespraak met een positieve noot. "Samen zullen we deze beproeving overwinnen, ik weet dat ik kan rekenen op uw begrip en uw mobilisatie", aldus de prins, die zelf al eens besmet is geweest met het coronavirus.

Overigens kwam Albert zelf nog in opspraak omdat hij een aantal dagen voordat de maatregelen in werking treden nog ging feesten. Op video's is te zien dat Albert zwaaiend met een servet en omringd door mensen het Monegaskische Oktoberfest bezocht, zonder daarbij een mondkapje te dragen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--