Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onbekende royal: wie is de Belgische prins Amedeo?

6 maart 2024 · Leestijd 2 min

Hij is het oudste kind van prinses Astrid van België: prins Amedeo. Maar wie is deze Belgische prins eigenlijk?

Prins van België vanaf 1991

De Belgische prins Amedeo wordt op 21 februari 1986 geboren als oudste zoon van prinses Astrid en haar man Lorenz van Oostenrijk-Este. Bij zijn geboorte krijgt hij de niet erkende voormalige Oostenrijkse titels van zijn vader. De wetgeving van dat moment bepaalt dat hij geen titels via zijn moeder kan erven. Vijf jaar later, in 1991, wordt de wet aangepast. Amedeo draagt vanaf dat moment de titel prins van België.

Lees verder na de foto.

Prins Amedeo 18 jaar
Prins Amedeo op zijn 18e verjaardag in 2004.

Opleiding en loopbaan

Prins Amedeo gaat naar een Nederlandstalige school in Brussel en daarna zit hij enkele jaren op een Britse kostschool in Kent. In 2004 start hij een opleiding aan de Koninklijke Militaire School. In die tijd haalt hij zijn brevet van parachutist. In 2006 begint hij met zijn studie aan de London School of Economics, waarin hij zijn bachelor behaalt. Na zijn opleiding werkt hij onder andere voor een daklozencentrum in Chili en als analist in New York. In 2016 verhuist hij met zijn gezin naar Zwitserland, om te gaan werken voor de privébank van zijn vader.

Lees verder onder de foto.

Prins Amedeo van Belgie
Prins Amedeo tijdens zijn militaire training in 2010.

Huwelijk

Op 15 februari 2014 verlooft prins Amedeo zich met de Italiaanse Elisabetta Rosboch von Wolkeinstein, met wie hij in juni van dat jaar tijdens een sprookjesachtige bruiloft in Rome in het huwelijk treedt.

Lees verder onder de foto.

Huwelijk Amedeo Elisabetta
Prins Amedeo en Elisabetta op hun trouwdag in 2014.

Samen zijn ze inmiddels de trotse ouders van drie kinderen. Dochter Anna-Astrid (2016) is de oudste en vernoemd naar haar oma's prinses Astrid en Anna Maria de Smecchia, de moeder van Elisabetta. Na haar volgden zoon Maximilian (2019) en dochter Alix (2023), van wie de geboorte als een verrassing kwam voor het Belgische volk omdat niet bekend was dat het paar nog een baby verwachtte. Prins Amedeo en zijn vrouw staan erom bekend hun leven graag in de anonimiteit door te brengen.

Op onderstaande post zie je hoe de geboorte van de kleine Alix werd aangekondigd door het Belgische hof.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP Standaard, Instagram @belgianroyalpalace

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--