Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Andrew terug in schijnwerpers aan zijde koningin

20 januari 2020 · Leestijd 1 min

De Britse prins Andrew heeft zich voor het eerst sinds half november, toen hij in opspraak kwam nadat hij een omstreden interview gaf aan BBC Newsnight, weer in het openbaar laten zien. De middelste zoon van koningin Elizabeth vergezelde zijn moeder zondag naar de kerk in Sandringham.

De 59-jarige hertog van York werd de afgelopen weken zorgvuldig buiten de schijnwerpers gehouden vanwege zijn banden met de van misbruik beschuldigde Jeffrey Epstein. In het veelbesproken interview ging hij in op de zaak wat hem op enorme kritiek kwam te staan. Het leidde ertoe dat hij zijn koninklijke taken voor onbepaalde tijd heeft moeten neerleggen.

Door Andrew prominent mee te nemen naar de zondagsmis lijkt de 93-jarige koningin haar zoon te vergeven voor zijn fouten, zo berichtten Britse media. De 'terugkeer' van Andrew komt nog geen 24 uur nadat bekend werd dat het paleis een akkoord had bereikt met prins Harry en Meghan over hun toekomst buiten de familie. Het leidde wederom tot een enorme media-storm in binnen- en buitenland.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--