Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Bernhard vindt PvdA's 'prins Bernhard-belasting' vreemd

30 november 2020 · Leestijd 2 min

Prins Bernhard hekelt het feit dat de PvdA in haar verkiezingsprogramma zijn naam gebruikt. De partij spreekt van een 'prins Bernhard-belasting', die bedoeld is om huisjesmelkers aan te pakken.

Met zo'n belasting worden "pandjesbazen die vijf panden of meer bezitten verplicht om netjes inkomstenbelasting te betalen over de huurinkomsten en vermogenswinsten", zo staat in het PvdA-programma. De prin noemt het in een reactie die verscheen in De Telegraaf "vreemd" dat een politieke partij zijn naam gebruikt in haar programma. "Daarnaast vind ik dat ze uit moeten gaan van hun eigen kracht en daarbij niet één persoon moeten betrekken. Los van het feit dat ze mijn naam gebruiken op basis van artikelen in de pers en niet de feiten."

Vriend en zakenpartner Menno de Jong steunt Berhard en zou volgens de krant boze mails naar de PvdA hebben gestuurd. De Jong vindt het "populistisch opportunisme om iemand in deze discussie te betrekken omdat hij toevallig familie is van de koning". Ook vindt hij het taalgebruik van de sociaaldemocraten "demoniserend". De huurwoningen die hij en Bernhard begin deze eeuw aankochten waren al bij aankoop verhuurd, stelt hij. Ook zouden de twee sinds 2006 geen nieuwe woningen meer hebben aangekocht.

PvdA-parlementariër Henk Nijboer benadrukt dat vaststaat dat Bernhard direct dan wel indirect vastgoed verhuurt. "Als Tweede Kamerlid ben ik vrij maatschappelijke thema’s aan de kaak te stellen en daar de woorden en benamingen bij te kiezen die ik gepast vind."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--