Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Carl Philip op de bon geslingerd

4 maart 2022 · Leestijd 2 min

Prins Carl Philip van Zweden is betrapt op te hard rijden. De zoon van koning Carl Gustaf reed in december veel te snel door een tunnel in Stockholm en dat leverde hem een bekeuring op, meldt de Zweedse krant Aftonbladet.

De snelheidsmeter van Carl Philip tikte 89 kilometer per uur aan, terwijl de prins maximaal 70 mocht rijden. Het incident gebeurde begin december. Het Zweedse hof bevestigt dat de 42-jarige prins een bekeuring heeft gekregen en dat hij deze heeft betaald. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend.

Feest

Carl Philip is vrijdagavond aanwezig bij de viering van de 100e editie van Vasaloppet, een langlaufwedstrijd die jaarlijks in Zweden gehouden wordt. De 90 kilometer lange tocht van Sälen tot Mora is de langste in zijn soort.

Vasaloppet wordt gehouden ter nagedachtenis van Gustaaf Vasa. De vroegere koning van Zweden maakte de tocht op ski's toen hij vluchtte voor de Denen.

Het jubileumfeest vindt plaats in een kerkgebouw in de Zweedse plaats Mora. Prins Carl Philip zal spreken tijdens de viering. De langlaufwedstrijd is dit jaar op zondag 6 maart.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--