Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Carl Philip viert zijn 40e verjaardag

13 mei 2019 · Leestijd 2 min

Voor prins Carl Philip van Zweden is er maandag geen groot verjaardagsfeest. De prins viert zijn 40e verjaardag gewoon thuis met zijn gezin. Dat vermeldt het Zweedse hof op zijn site bij een nieuwe portretfoto van de jarige.

Een woordvoerder van het hof laat aan lokale media weten dat de mijlpaal later deze maand wel wordt gevierd met een evenement, maar wil niet zeggen waar en wanneer. Welke familieleden maandag langsgaan voor een stukje verjaardagstaart, wil de zegsvrouw ook niet zeggen.

Carl Philip Edmund Bertil werd geboren op 13 mei 1979. Alhoewel hij een oudere zus heeft, werd de prins bij zijn geboorte de troonopvolger. Pas later werd de wet aangepast waardoor de eerstgeborene, Victoria, de troonopvolger werd. Momenteel is Carl Philip vierde in de lijn van troonopvolging.

De jarige prins stapte op 13 juni 2015 in het huwelijksbootje met Sofia. Het prinselijk paar heeft twee zoontjes, prins Alexander (3) en prins Gabriel (1). Het gezin woont in Villa Solbacken op het Stockholmse eiland Djurgården.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--