Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles heeft gereageerd op overlijden prins Philip

10 april 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft voor het eerst publiekelijk gereageerd op het overlijden van zijn vader prins Philip. Hij zal zijn vader enorm missen, zei hij tijdens een korte verklaring namens de koninklijke familie. Ook bedankte hij iedereen voor alle steunbetuigingen.

"Ik wil in het bijzonder zeggen dat mijn vader de afgelopen 70 jaar een bijzondere en toegewijde dienst heeft bewezen aan de koningin, mijn familie, het hele land maar ook voor het hele Gemenebest", zei Charles.

"Zoals u zich kunt voorstellen, missen mijn familie en ik mijn vader enorm. Hij was een zeer geliefd en gewaardeerd figuur en ik denk dat hij diep geraakt zou zijn door het grote aantal mensen dat ons verlies en verdriet deelt."

"Mijn lieve vader was een heel bijzonder mens die waarschijnlijk verbaasd zou zijn door alle ontroerende dingen die over hem gezegd zijn. Daar zijn wij, mijn familie, ontzettend dankbaar voor. Het zal ons sterken in deze bijzonder droevige tijd."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Philip, de hertog van Edinburgh, overleed vrijdag op 99-jarige leeftijd. Hij wordt zaterdag 17 april begraven. Koningin Elizabeth heeft een periode van nationale rouw afgekondigd tot aan de uitvaart. De koninklijke familie zelf zal een rouwperiode van twee weken in acht nemen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--