Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles helpt mensen in nood met donatie

30 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Prins Charles is "diep bedroefd" door de verwoestingen na het langdurige noodweer in Pakistan. Dat schrijft hij in een brief aan de Pakistaanse regering. Een derde van het land staat onder water als gevolg van overstromingen veroorzaakt door de ergste moessonregens in een decennium.

Naast zijn woordelijke steun heeft de zoon van koningin Elizabeth een donatie gedaan aan de hulporganisatie Islamic Relief UK. Dat laat de organisatie weten via een tweet, waarin de Britse prins wordt bedankt voor zijn steun en donatie. De hulporganisatie Islamic Relief probeert zo goed en zo kwaad als het kan hulp te bieden in het getroffen gebied. Volgens de hulpverleners zijn er zeker duizend doden gevallen.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In Pakistan is sinds juni twee keer zo veel regen gevallen als gebruikelijk. Vooral in het zuiden en het westen zijn weinig droge stukken land te vinden. Het noodweer treft miljoenen mensen. De Pakistaanse regering heeft de noodtoestand uitgeroepen en vraagt de internationale gemeenschap om hulp. 

Ook koningin Elizabeth heeft vol verdriet gereageerd op de overstromingen in Pakistan, dat onderdeel is van het Gemenebest.
"Ik ben diepbedroefd om te horen over het tragische verlies en de verwoesting die door overstromingen in Pakistan zijn veroorzaakt", schrijft de vorstin in een brief aan de president van het land. "Mijn gedachten zijn bij degenen die getroffen zijn en bij iedereen die onder deze moeilijke omstandigheden de herstelwerkzaamheden ondersteunt."

De 96-jarige Elizabeth sluit haar brief af met de boodschap dat "het Verenigd Koninkrijk solidair is met Pakistan tijdens het herstel van deze verschrikkelijke gebeurtenissen".

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--