Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles nieuwe president van malaria-organisatie

25 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles is benoemd tot president van Malaria No More UK. Dat maakte de organisatie die zich inzet voor de bestrijding van malaria maandag bekend. Charles is daarmee de opvolger van zijn jongere broer Andrew, die die rol tot 2019 vervulde.

In de aankondiging noemt de organisatie Charles iemand die de organisatie al lange tijd steunt, en een voorvechter in de strijd om malaria te beëindigen. Op een malaria-top in Londen in 2018 pleitte de prins al voor onmiddellijke actie om malaria te bestrijden.

James Whiting, directeur van Malaria No More UK, is erg blij met het nieuws. "We voelen ons gesterkt door de steun van Zijne Koninklijke Hoogheid en kijken ernaar uit om met hem samen te werken om ervoor te zorgen dat onze wereldwijde gemeenschap voldoet aan de essentiële internationaal overeengekomen doelstellingen voor het beëindigen van malaria en het redden van miljoenen levens van kinderen in de komende decennia."

Het is al de tweede rol die Charles overneemt van zijn jongere broer Andrew. Vorige maand werd Charles beschermheer van het Royal Philharmonic Orchestra. Andrew was lange tijd beschermheer van het orkest, tot het in 2019 met Andrew brak nadat hij zijn openbare functies neerlegde.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--