Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles riddert modeontwerper Ralph Lauren

20 juni 2019 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft woensdag de Amerikaanse modeontwerper Ralph Lauren in het zonnetje gezet. Tijdens een besloten ceremonie op Buckingham Palace benoemde hij Lauren tot Ere Ridder in de Orde van het Britse Rijk. Dit is een van de hoogste onderscheidingen die uitgereikt wordt door het koningshuis.

De 79-jarige Lauren kreeg de eretitel vanwege de bijdrage die hij aan de modewereld heeft geleverd en is daarmee de eerste Amerikaanse ontwerper die een dergelijke onderscheiding krijgt. Hij kreeg uit handen van prins Charles de bijbehorende versierselen, geschonken door koningin Elizabeth, in bijzijn van zijn vrouw Ricky, zoon David, schoondochter Lauren, dochter Dylan en schoonzoon Paul.

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ralph liet in een statement weten 'zeer vereerd' te zijn. "Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de geschiedenis, tradities en cultuur van Groot-Brittannië en de historische relatie die onze twee landen delen. Dit is een van de meest bijzondere momenten in mijn 50-jarige loopbaan."

De Britse royals zijn al jarenlang fan van het beroemde Amerikaanse modehuis. Prinses Diana was de eerste die kleding van het merk droeg en tegenwoordig worden ook Catherine en Meghan in outfits van Lauren gespot.

Bron: ANP / Foto: @ClarenceHouse

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--