Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles start zijn eigen landbouwschool in Schotland

28 februari 2022 · Leestijd 1 min

De Britse prins Charles heeft toestemming gekregen om zijn eigen landbouwschool in Schotland te beginnen, schrijft onder meer The Guardian. Het aanleren van praktische vaardigheden zal centraal staan op de school, die zich ook zal richten op leerlingen zonder agrarische achtergrond.

De school heeft toestemming gekregen om zich te vestigen bij Dumfries House, het landgoed van de liefdadigheidsinstelling van de prins in het Schotse East Ayshire. Naar verwachting zullen jaarlijks zo'n 1800 studenten lessen gaan volgen bij de nieuwe onderwijsinstelling.

Er zal ook aandacht besteed worden aan heggenvlechten, een ambacht waarbij vlechters bestaande heggen ondoordringbaar maken voor bijvoorbeeld vee. Het is een van de passies van de prins. Charles is beschermheer van de National Hedgelaying Society en beoefent de kunst ook zelf op zijn eigen boerderij bij Highgrove.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--