Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles voor het eerst sinds jaren op de fiets

10 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles heeft voor het eerst in jaren weer een rondje op de fiets gemaakt. Vanuit zijn woning Highgrove House in Gloucestershire sloot hij zich donderdag aan bij deelnemers van het evenement Palaces on Wheels, waarmee geld wordt ingezameld voor de British Asian Trust.

De prins van Wales genoot zichtbaar van de tocht op zijn geleende fiets, is te zien op foto's. Nadat hij meer had gehoord over de inzamelingsactie kon hij het niet laten een grapje te maken over de strakke kleding van de deelnemende renners. Ze waren voor Charles, tijdens de bloedhete dag zelf gekleed in een beige pak, "zeer goed bewijs waarom ik geen Lycra draag", zei hij.

De renners leggen tijdens de gesponsorde fietstocht in vier dagen meer dan 400 kilometer af en stoppen bij een aantal koninklijke residenties. Zo rijden ze na Highgrove in de komende dagen via Windsor Castle en Buckingham Palace naar Cambridge. Zondag eindigen ze in Sandringham.

British Asian Trust werd in 2007 opgericht door prins Charles om armoede, ongelijkheid en onrecht in Zuid-Azië te bestrijden.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--