Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Laurentien en Beatrix zijn blij voor prins Constantijn en wel hierom

20 mei 2022 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn heeft vrijdag een eredoctoraat ontvangen van de Universiteit Twente bij de viering van het 60-jarig bestaan van de universiteit. Ook Constantijns moeder, prinses Beatrix, en zijn vrouw, prinses Laurentien, waren aanwezig.

In totaal zagen zo'n zeshonderd mensen hoe de prins het doctoraat in ontvangst nam. Constantijn kreeg de onderscheiding "voor zijn verdiensten voor het innovatieve start-upklimaat van Nederland", licht een woordvoerder van de universiteit toe.

De jongste zoon van prinses Beatrix gaf ook een korte speech. "Daarin gaf hij een inkijkje in zijn ideeën over hoe Nederland met innovaties omgaat", vertelt de zegsman. "Ik kan wel zeggen dat hij kritisch was op hoeveel wij daar als Nederland in investeren."

Lees meer onder de foto's.

Prins_Constantijn_eredoctoraat_3
Prins_Constantijn_eredoctoraat_2
Prins_Constantijn_eredoctoraat_1
Prins_Constantijn_eredoctoraat_4
In mei 2022 ontvangt prins Constantijn een eredoctoraat. Zijn echtgenote Laurentien en moeder Beatrix kijken trots toe.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De universiteit reikt elke vijf jaar eredoctoraten uit "aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor wetenschap en samenleving", meldt de Universiteit Twente. Het jubileum zou eigenlijk afgelopen najaar worden gevierd, maar vanwege de coronapandemie was dit verplaatst naar vrijdag.

Ook Debra Roberts van het VN-klimaatpanel IPCC, cybersecurity-expert Jaya Baloo en wetenschapsbestuurder Wim van Saarloos ontvingen een eredoctoraat.

Prinses Beatrix kwam net voor de uitreiking terug uit Denemarken. Daar heeft ze vrijdagochtend samen met de Deense koningin Margrethe de regio Amager bezocht. De koninklijke dames waren aanwezig bij de viering van 500 jaar Nederlandse boeren in Denemarken. Bekijk hier de beelden

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--