Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Constantijn opent de grootste techbeurs ter wereld

8 januari 2021 · Leestijd 2 min

Meer dan negentig Nederlandse bedrijven mogen zich in januari laten zien op de Consumer Electronics Show (CES), de grootste techbeurs ter wereld. Het Nederlandse hoekje wordt op 11 januari geopend door prins Constantijn, voorman van koepelorganisatie TechLeap, en staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken.

Het is de grootste Nederlandse delegatie naar CES ooit. Ze hoeven dit keer niet helemaal naar Las Vegas te reizen, want de beurs wordt vanwege het coronavirus voor het eerst helemaal online gehouden.

Onder de Nederlandse deelnemers zijn enkele bedrijven en organisaties die zich bezighouden met quantumtechnologie, zoals Delft Circuits, Qblox, Quantum Inspire en Quantum Delta NL. Anderen willen technologie gebruiken om gezondheid van mensen te verbeteren, zoals RetinaScope uit Purmerend, dat kunstmatige intelligentie wil gebruiken om oogaandoeningen op te sporen.

CES wordt van oudsher begin januari gehouden. Duizenden techbedrijven kunnen zichzelf er laten zien aan honderdduizenden bezoekers op meerdere locaties in Las Vegas. De vorige editie was net voor de internationale uitbraak van het coronavirus. Dat congres stond onder meer in het teken van de stad van de toekomst, met 5G-internet, vliegende auto's en kunstmatige intelligentie. Nederland heeft ook al jaren een eigen hoekje op het congresterrein, het Netherlands Tech Square.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--