Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Constantijn: start-ups hebben het moeilijk door coronacrisis

4 mei 2020 · Leestijd 2 min

In het tv-programma WNL op zondag vertelde prins Constantijn over de moeilijke situatie waar veel start-upbedrijven door de coronacrisis momenteel mee te maken hebben. "Start-ups zijn sowieso kwetsbare bedrijven, maar dat is ook onderdeel van het hele model."

Constantijn, speciale gezant van de startup-sector in Nederland, erkent dat beginnende bedrijven het momenteel lastiger hebben dan ze het al hadden. "90 procent is niet succesvol, er zijn heel veel factoren waardoor het mis kan gaan. Bedrijven die anticiperen op een nieuwe financieringsronde die er komt, hebben het nu moeilijk", zegt hij in gesprek met presentator Rick Nieman. Voornamelijk bedrijven die in de evenementenbusiness of de reisbranche zitten worstelen met de crisis. "Die zien ineens hun hele markt verdwijnen."

De prins ziet wel dat bedrijven in die sectoren kijken naar mogelijkheden om zich alsnog te profileren. Zo zijn er volgens Constantijn start-ups die bijvoorbeeld onderzoeken naar hoe de 1,5-metersamenleving in musea goed kan worden toegepast. "Ze kijken ook of er iets is in technologie waardoor ze kunnen overleven."

Koningsdag thuis

In hetzelfde televisieprogramma laat Constantijn weten dat het ook voor hem even wennen was om dit jaar niet met Koningsdag samen met zijn familie het land in te trekken. "Ja, eigenlijk heb ik Koningsdag wel gemist, het is altijd een heel mooi feest waar mensen veel moeite in stoppen, dat is ons heel dierbaar", aldus de prins over de jaarlijkse viering van de verjaardag van zijn broer Willem-Alexander.

De editie van dit jaar vond voor de koninklijke familie virtueel plaats, met felicitaties en 'bezoeken' aan de koning op afstand via videocalls. "Online is het zeker niet hetzelfde", bekende de prins, die zei dat hij zijn moeder prinses Beatrix had geholpen met videobellen. "Zoom was even wennen, maar het is gelukt", deelde hij lachend.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--