Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Constantijn ziet zowel kansen als uitdagingen in coronatijd

23 november 2020 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn ziet veel kansen liggen voor ondernemers in de energiesector in de coronacrisis. Ondanks de enorme druk op de zorg en economie zijn er volgens de prins heel veel kansen en uitdagingen voor Nederlandse ondernemingen. Dat zegt hij in een interview met de directeur van Enlit Europe, Paddy Young, en Marcel Beukeboom, speciaal gezant klimaat namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De prins, die gezant is van de start-uporganisatie TechLeap, ziet de crisis als een versneller van start-ups. "Bedrijven in de start-upsfeer zijn meer 'on trend' dan gevestigde bedrijven", zegt hij. Innovaties omtrent de energietransitie, werken op afstand, onderwijs en zorg worden volgens hem nu al her en der geïmplementeerd.

Hij benadrukte ook de rol van innovatie en investeringen in de energietransitie. Constantijn ziet deze tijd juist als uitgelezen moment voor kleine duurzame energie start-ups de uitdaging aan te gaan voor een mondiale scale-up. "Het heeft tijd nodig, maar we moeten deze bedrijven in leven houden zodat ze groeien, zichzelf kunnen onderhouden. Dat is de uitdaging."

In het interview gaf de prins bovendien aan dat deze crisistijd het moment is om effectief vooruit te blikken. "We hebben ondersteuningspakketten nodig om te investeren in grote transities, niet voor dingen die eigenlijk nu al niet meer duurzaam zijn." Covid heeft de blik op de horizon verkort, zegt hij. "En nu moeten we investeren."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--