Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Daniel beloont Zweedse onderzoeker met beurs

7 september 2021 · Leestijd 2 min

De Zweedse prins Daniel heeft na zijn lichte verkoudheid van vorige week zijn werkzaamheden weer opgepakt. Maandag deelde hij een beurs uit aan een jonge, veelbelovende onderzoeker. Het geld voor de beurs, vernoemd naar de prins, wordt beschikbaar gesteld door het Zweedse hart-longfonds.

In de bibliotheek van het koninklijke slot in Stockholm overhandigde Daniel de onderzoeksbeurs aan André Nyberg, universitair hoofddocent fysiotherapie aan de universiteit van Umeå. Hij doet onderzoek naar intervaltraining met hoge intensiteit als behandeling voor de longziekte COPD. De innovatieve studie moet uitwijzen of de behandeling patiënten een gezonder en langer leven kan geven. Nyberg kreeg een cheque van 6 miljoen Zweedse kroon, ruim 590.000 euro.

Daniel moest afgelopen week verstek laten gaan toen zijn vrouw, kroonprinses Victoria, bezoeken aflegde in de provincie Vásterbotten. Hij zou haar vergezellen, maar vanwege zijn verkoudheid vond hij het beter thuis te blijven.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--