Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daniel trots op zijn sportende kinderen

18 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Oscar en prinses Estelle zijn sportieve kinderen. Dat vertelt de Zweedse prins Daniel in een interview met de krant Aftonbladet. De kleine royals zijn fanatiek, constateert Daniel. Hij moet alles uit de kast halen om ze bij te benen.

Daniel vindt het belangrijk dat zijn kinderen aan sport doen. "Ik wil dat ze ervaren hoe het is om samen met anderen in een team te spelen", zegt hij daarover. En het gaat volgens de prins niet alleen om winnen. "Ze moeten ook leren hoe het voelt als je verliest. En dat je dan met z’n allen besluit om harder te trainen zodat je de volgende keer misschien wel wint."

"Oscar gaat naar een voetbalschool", zei Daniel over zijn 5-jarige zoon. In de tuin van hun huis heeft Daniel een klein trapveldje aangelegd. Daar voetballen ze vaak. "Oscar wil dan in het doel staan en roept dan dat ik hard moet schieten. Daar geniet ik van."

Basketbal

De 9-jarige Estelle voetbalt ook mee, maar volgens Daniel ligt haar voorkeur bij basketbal. Ze zit in een team en heeft twee wedstrijden gespeeld. Daar heeft de prins tot zijn verdriet niets van gezien. Vanwege de coronamaatregelen mochten er geen ouders in de sporthal zijn. Als er weer wedstrijden met publiek gespeeld mogen worden, gaat Daniel zeker kijken. Dat niet alleen; hij wil een echte sportvader zijn, zo eentje die met een auto vol kinderen naar de wedstrijden rijdt en langs de kant staat om het team aan te moedigen.

Daniel sprak met Aftonbladet over kinderen en sport naar aanleiding van een onderzoek van Generation Pep, een stichting voor het welzijn van kinderen en jongvolwassenen waarbij Daniel en zijn vrouw kroonprinses Victoria betrokken zijn. Uit het onderzoek blijkt dat slechts een op de tien kinderen in Zweden gezond leeft en maar twee op de tien kids voldoende bewegen. Daniel is erg geschrokken van de uitkomst. Er is volgens hem nog veel werk aan de winkel om de Zweedse jeugd gezond te maken. Daar wil Generation Pep graag bij helpen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--