Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Daniel te gast in Zweeds kinderprogramma

21 juni 2021 · Leestijd 2 min

Prins Daniel heeft maandagochtend op de Zweedse televisie kinderen opgeroepen meer te bewegen. Hij was te gast in het kinderprogramma Sommarlov. Dat wordt tijdens de zomervakantie dagelijks uitgezonden door de Zweedse publieke omroep SVT.

De prins gaf in het programma het startsein voor een actie die kinderen moet aanzetten tot meer lichaamsbeweging. Daniel zei dat bewegen heel belangrijk is voor kinderen. "Iedere dag moet je bewegen. Daar word je veel sterker en gelukkiger van", hield hij de kijkers voor. "Zoek iets dat je leuk vindt, alle beweging telt. Ga lopend of met de fiets naar het strand in plaats van met de bus. Ga rennen of dansen. Als je maar beweegt."

Daniel vertelde aan de presentatoren dat zijn kinderen prinses Estelle (9) en prins Oscar (5) ook veel bewegen. "We gaan vaak de bossen in en ze doen veel aan sport. Vaak zijn ze ook aan het spelen in onze tuin." Vorige week had hij al verteld dat Estelle op basketbal zit en dat Oscar naar een voetbalschool gaat.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Tijdens de uitzending moest de prins zelf ook bewegen van de presentatoren. Hij kreeg als opdracht om op alleen het achterwiel te fietsen. "Vroeger kon ik dat wel, maar ik weet niet of ik dat nu nog kan", zei hij. Daniel probeerde het toch en tot groot vermaak van de presentatoren bracht hij het er zonder kleerscheuren van af.

Bewegen is een belangrijk thema voor prins Daniel. Samen met kroonprinses Victoria heeft hij de stichting Generation Pep opgericht. Die zet zich in voor gezondere kinderen en jongvolwassenen. Vorige week zei Daniel in een interview met de krant Aftonbladet nog geschokt te zijn over een onlangs gepubliceerd onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat slechts twee op de tien kinderen in Zweden genoeg bewegen.

Bron: ANP

banner_opvoeden.png

Meer artikelen lezen over opvoeden? Klik dan hier

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--