Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Floris is jarig: dit zijn 7 leuke feitjes over hem

10 april 2024 · Leestijd 3 min

Prins Floris is vandaag jarig. De vierde zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven mag vandaag 49 kaarsjes uitblazen. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we 7 leuke feitjes over de jarige prins verzameld.

#1 Geboorte en doop

Prins Floris Frederik Martijn wordt op 10 april 1975 geboren in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Hij heeft drie oudere broers: prins Maurits, prins Bernhard en prins Pieter-Christiaan. Op 14 oktober 1975 wordt hij gedoopt in de kapel van Paleis het Loo in Apeldoorn.

Lees verder onder de foto.

1975 - De eerste officiële foto van prins Floris Frederik Martijn
1975 - De eerste officiële foto van prins Floris Frederik Martijn.

#2 Uit de spotlights

Prins Floris heeft rechten gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden, waar hij zijn grote liefde Aimée Söhngen leert kennen. Aimée studeert daar Bedrijfsrecht. Omdat ze beiden lid zijn van dezelfde studentenvereniging, komen ze elkaar regelmatig tegen op feestjes. Toch weet Aimée lange tijd uit de spotlights te blijven. In 2004 maakt het koppel voor het eerst hun koninklijk debuut samen tijdens de doop van prinses Ariane, die vandaag ook haar 17e verjaardag viert.

Lees verder onder de foto.

ANP-3010608382004 - Prins Floris met zijn vriendin Aimee Söhngen tijdens de doopplechtigheid van prinses Amalia.
2004 - Prins Floris met zijn vriendin Aimee Söhngen tijdens de doopplechtigheid van prinses Amalia.

#3 Huwelijk en troonopvolging

Op 25 februari 2005 maken Prins Floris en prinses Aimée hun verloving bekend op Paleis Het Loo in Apeldoorn. Op 20 oktober trouwen ze voor de wet en op 22 oktober voor de kerk. Omdat prins Floris geen toestemming vraagt aan het parlement voor zijn huwelijk met prinses Aimée, verliest hij zijn recht op de troonopvolging en is hij niet langer lid van het Koninklijk Huis.

Lees verder onder de foto.

2005 - Prinses Aimee en prins Floris vanuit de koets na de kerkelijke inzegening van hun huwelijk in Naarden
2005 - Prinses Aimee en prins Floris vanuit de koets na de kerkelijke inzegening van hun huwelijk in Naarden.

#4 Sportieve passies

Net als zijn vader Pieter van Vollenhoven heeft prins Floris een grote passie voor sport. Hij is met name geïnteresseerd in skiën en zeilen, activiteiten die hij vaak met zijn familie beoefent.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

#6 DJ Floris van Oranje

Naast zijn interesse voor sport is prins Floris ook een groot liefhebber van muziek. De prins draait al een aantal jaren muziek als professioneel dj en heeft sinds augustus 2023 een contract bij het grootste dj-boekingskantoor van Nederland. Op zijn Soundcloud staat hij bekend als Floris van Oranje en kan je diverse nummers van hem beluisteren.

Lees verder onder de foto.

2022 - Prins Floris treedt op tijdens Kingsland Festival in de RAI.
2022 - Prins Floris treedt op tijdens Kingsland Festival in de RAI.

#7 Trotse vader

In totaal hebben prins Floris en prinses Aimée drie kinderen: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013). Het echtpaar probeert hun kinderen zo veel mogelijk buiten de schijnwerpers te houden, omdat ze het belangrijk vinden dat ze een zo normaal mogelijke jeugd hebben. Hoewel de kinderen zich dus flink op de achtergrond houden, zijn ze heel af en toe te zien bij koninklijke evenementen, zoals de 80e verjaardag van prinses Margriet begin vorig jaar.

2023 - Prinses Aimée en Prins Floris, met hun dochters Magali en Eliane van Vollenhoven tijdens de viering van de 80e verjaardag van prinses Margriet.
2023 - Prinses Aimée en Prins Floris, met hun dochters Magali en Eliane van Vollenhoven tijdens de viering van de 80e verjaardag van prinses Margriet.

Foto's: ANP / Instagram @florisvanoranje

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--