Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Floris maakt debuut als dj op festival Koningsdag

27 april 2022 · Leestijd 2 min

Prins Floris maakt woensdag zijn opwachting als dj tijdens het festival Kingsland in Amsterdam. Het is de eerste keer dat de jongste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven live voor zo’n groot publiek achter de draaitafels plaatsneemt.

Tijdens de thuiseditie van Koningsdag in 2020 draaide Floris via een livestream al voor een grote groep belangstellenden, maar nu maakt hij zijn opwachting voor een livepubliek van zo'n 35.000 man. Behalve de prins treden op het festival ook onder anderen Martin Garrix, Kriss Kross Amsterdam, Sunnery James & Ryan Marciano en Ronnie Flex op.

Eerder vertelde Floris al eens dat de basis voor zijn dj-talent werd gelegd tijdens zijn studententijd in Leiden, waar hij rechten studeerde. De laatste jaren treedt hij geregeld op voor vrienden en het goede doel.

De 47-jarige prins zal eerder op de dag met zijn familie mee naar Maastricht gaan voor de koningsdagviering daar. Daarna reist hij door naar Amsterdam voor zijn show op het hoofdpodium.

Benieuwd welke wereldster prins Floris succes wenst? Je leest het hieronder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Niemand minder dan Armin van Buuren heeft prins Floris succes gewenst met het dj-optreden dat hij woensdag op het festival Kingsland in Amsterdam zal geven. In het AD vertelt de 47-jarige zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven dat de twee elkaar nog kennen uit het uitgaansleven van Leiden. "Hij heeft mij vorige week succes gewenst door de telefoon", vertelt de prins.

Prins Floris, die in het dagelijks leven bij een investeringsmaatschappij werkt, pakt voor het muziekevenement in de hoofdstad zijn oude bijbaan van dj weer op. In zijn studententijd draaide hij namelijk geregeld op dinsdagavond in discotheek Nexus in Leiden.

"Later kwam op de zaterdagavonden een nieuwe dj draaien in de Nexus. Het bijzondere was dat hij zijn eigen muziek maakte. Soms kwam hij ook op dinsdagavond en bracht dan zijn nieuwe muziek mee, die ik dan ook draaide", zegt Floris. "Dat was Armin van Buuren, daar hebben we later natuurlijk nog wel wat van gehoord", grapt hij in de krant.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--