Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Frederik maakt bijzondere zeiltocht

29 juni 2021 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprins Frederik heeft een middag meegevaren met een boot van de organisatie Save the Children. Met de schoener Fylla zijn jongeren en vrijwilligers op weg naar de kust van Groenland. Frederik monsterde aan in Svendborg en zeilde een stukje mee om in Faaborg weer van boord te gaan.

De kroonprins liet zich tijdens de tocht van zijn beste kant zien. Zo hielp hij met het hijsen van de zeilen en leerde hij enkele jongeren ook knopen te leggen in de touwen. Op foto’s die te vinden zijn op de site van het Deense hof is te zien dat zowel Frederik als de deelnemers aan de zeiltocht zich uitstekend vermaken.

Frederik is beschermheer van Save the Children in Denemarken. Zelf zegt de kroonprins de activiteiten van de organisatie heel belangrijk te vinden. "Het geeft jongeren plezier en vertrouwen", zegt hij daarover. Ook roemt Frederik het werk van de vrijwilligers. "Hun rol is heel bijzonder. Ze nemen de tijd om de jongeren te helpen die wel wat extra aandacht en steun kunnen gebruiken in hun leven."

Bron: ANP
Foto's: Save the Children Denemarken

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--