Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Gabriël houdt praatje bij openingsceremonie van zijn militaire academie

14 oktober 2022 · Leestijd 2 min

De Belgische prins Gabriël heeft donderdagavond bij hoge uitzondering het woord genomen bij de openingsceremonie van het academiejaar van de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. "Mijn collega’s en ik zijn ons bewust van de tucht en de inspanningen die de Koninklijke Militaire School van ons zal vergen", zei hij volgens Belgische media.

De 19-jarige zoon van koning Filip en koningin Mathilde kreeg twee weken geleden al zijn blauwe muts omdat hij de eerste paar maanden van zijn opleiding aan de KMS succesvol had afgerond. De ceremonie van donderdag geeft het officiële startschot voor het nieuwe schooljaar.

Lees verder onder de foto!

Prins-Gabriël-2022

Bijna de hele koninklijke familie was aanwezig. Zo waren onder anderen het koningspaar, koning Albert, prins Emmanuel en prinses Eléonore aanwezig. Koningin Paola was er niet bij omdat ze na een val rust moet nemen van de dokter. Lees hier meer over het ongeluk van Paola. 

Felip-Gabriël-AlbertII-2022
ANP-456171590

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--