Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Gabriël treedt in de voetsporen van zijn zus Elisabeth

23 augustus 2022 · Leestijd 2 min

De Belgische prins Gabriël is maandag begonnen met een opleiding aan de Koninklijke Militaire School (KMS) in Brussel. De oudste zoon van koning Filip en koningin Mathilde treedt daarmee in de voetsporen van zijn zus prinses Elisabeth, die hem in 2020 voorging.

Het Belgische hof maakte afgelopen zaterdag, op de negentiende verjaardag van prins Gabriël, bekend dat hij maandag zou beginnen met de opleiding Sociale en Militaire Wetenschappen. Ter ere van zijn verjaardag deelde het Koninklijk Paleis ook een nieuwe foto van de koningszoon.

Lees verder onder de foto.

Prins-Gabriel
Deze stijlvolle foto werd uitgegeven op de 19e verjaardag van prins Gabriël.

Eind juli werd al bekend dat Gabriël zijn opleiding zou gaan voortzetten aan de KMS in de Belgische hoofdstad. Vlak voor de zomer rondde hij in het Engelse Warwickshire een vooropleiding af. Leuk weetje: niet alleen zijn oudere zus, maar ook zijn vader, opa en overgrootvader volgden een opleiding aan de KMS.

Prinses Elisabeth (20) verhuisde na haar opleiding aan de KMS naar Oxford. Daar studeert zij sinds vorig jaar aan het Lincoln College. Ze volgt de studie History & Politics.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--