Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins George mag de haaientand toch houden

29 september 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins George blijft een klein jeugdtrauma bespaard. De Maltese minister van Cultuur heeft zich bedacht. José Herrera wil de reuzenhaaientand die het zoontje van prins William vorige week kreeg van Sir David Attenborough toch niet opeisen voor Malta, waar Attenborough het fossiel begin jaren zestig had gevonden en meegenomen.

De tand zou zo'n 23 miljoen jaar oud zijn en behoorde volgens Herrera in een lokaal museum en niet in de kinderkamer van prins George in Kensington Palace. De minister kondigde maandag aan de noodzakelijke stappen te zullen ondernemen om de tand terug te halen. Dinsdag echter liet een woordvoerder weten dat Herrera de kwestie laat rusten. Hij had waarschijnlijk ook geen wettelijke basis voor zijn claim, aldus de Times of Malta.

De bewindsman had in eigen land veel hoon over zich heen gekregen omdat er wel belangrijkere zaken aan de orde zijn waarover de regering van Malta zich druk zou moeten maken, zoals bijvoorbeeld corruptie. Volgens David Attenborough was prins George heel blij geweest met zijn cadeau. "Hij vroeg wat het was. Hoe groot het was en ga zo maar door. Hij was erg geïnteresseerd. Hij leek het erg leuk te vinden. Hij is erg geïnteresseerd in fossielen."

Prins George met de tand die hij van sir David kreeg.
Prins George met de tand die hij van sir David kreeg.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--