Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry beschuldigt Britse koninklijke familie

29 maart 2023 · Leestijd 2 min

De Britse koninklijke familie heeft informatie achtergehouden voor prins Harry. Dat beweerde de Britse prins dinsdag in de rechtbank van Londen, waar hij samen met enkele andere bekende Britten tegenover uitgever Associated Newspapers staat.

In een verklaring schrijft de hertog van Sussex dat hem "verteld werd" om de regels van de familie te accepteren "nooit te klagen" over zijn omgang met de pers. "Het instituut (de familie) heeft zonder twijfel lange tijd informatie voor mij achtergehouden over het hacken van mijn telefoon."

In 2018 kwam Harry er naar eigen zeggen pas achter dat hij wellicht een zaak had met het afluisteren van de telefoon. "Dat is pas de afgelopen jaren duidelijk geworden, toen ik mijn eigen claim heb ingediend met ander juridisch advies en een andere vertegenwoordiging", aldus Harry.

De rechtszaak

Prins Harry is maandagochtend bij de Londense rechtbank begonnen aan de rechtszaak tegen uitgever Associated Newspapers. De zaak heeft hij samen met onder anderen zanger Elton John en actrice Elizabeth Hurley aangespannen. De drie beweren dat de maker van de tabloids The Mail on Sunday en Daily Mail hun privacy heeft geschonden door onder meer hun telefoons af te luisteren.

ANP-465915016

De vertegenwoordiger van prins Harry, advocatenkantoor Hamlins, beweert dat de medewerkers van Associated Newspapers ook afluisterapparatuur in auto's en huizen zou hebben opgehangen.

Een woordvoerder van Associated Newspapers noemde deze beschuldigingen "belachelijk". Hij zei dat de eisers en hun advocaten met "deze ongefundeerde en zeer lasterlijke beweringen, die niet gebaseerd zijn op geloofwaardig bewijs" lijken te hengelen naar informatie.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--