Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry lanceert wandeltocht voor veteranen

27 juni 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft samen met de militaire liefdadigheidsinstelling Walking With The Wounded een nieuwe expeditie gelanceerd. In The Walk of Oman zal een team van veteranen proberen in 21 dagen te voet Oman te doorkruisen. De hertog van Sussex is beschermheer van de expeditie, die in november zal beginnen.

"Aan het einde van dit jaar, een jaar met ongekende wereldwijde uitdagingen, zal een groep veteranen een uitdaging aangaan. Geconfronteerd met schroeiende temperaturen en terwijl ze een kar trekken die meer dan drie keer hun lichaamsgewicht weegt, zullen deze veteranen ongelofelijke fysieke en mentale kracht moeten opbrengen," zegt Harry over de expeditie. "Ik ben trots dat ik ze weer kan steunen. Aan de mannen en vrouwen die voor dit team zijn uitgekozen, veel succes! Ik weet dat mensen over de hele wereld jullie zullen aanmoedigen."

Walking With The Wounded is een Britse liefdadigheidsinstelling die gewonde voormalige militairen van de Britse strijdkrachten helpt bij hun overgang van hun legercarrière naar het burgerleven. Prins Harry steunt de stichting al sinds de oprichting. Hij nam zelf deel aan expedities naar de Noord- en Zuidpool en was beschermheer van een expeditie naar de Mount Everest.

Bekijk de video hier:

De weergave van deze post vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--