Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry open over onenigheid met William

21 oktober 2019 · Leestijd 3 min

Prins Harry en zijn oudere broer William zijn voor nu ieder hun eigen weg ingeslagen. Dat vertelt de jongste zoon van prins Charles en Diana in een interview met de Britse zender ITV.

Het gesprek vond plaats in een special rond de Afrikareis van Harry en zijn echtgenote Meghan die zondagavond op de Britse televisie werd uitgezonden. Interviewer Tom Bradby vraagt daarin wat er waar is van de geruchten dat er een ruzie gaande is tussen de prins en zijn broer. "Door de druk die komt kijken bij deze rol, bij deze baan, deze familie, gebeuren er vanzelfsprekend dingen. Maar we zijn broers, en we zullen altijd broers blijven", antwoordt Harry daarop.

De prins vervolgt: "We bevinden ons op dit moment zeker op verschillende paden. Maar ik zal er altijd voor hem zijn en ik weet dat hij er altijd voor mij zal zijn. We zien elkaar niet zoveel als we vroeger deden, omdat we druk zijn. Ik hou erg veel van hem en de meeste van die verhalen zijn uit de lucht gegrepen. Maar als broers heb je je goede dagen en je hebt slechte dagen."

Meghan

Ook Meghan is openhartig in de documentaire, ze geeft toe dat ze het zwaar heeft met haar leven in de spotlights. "Weinig mensen hebben aan me gevraagd hoe het nu eigenlijk met míj gaat," vertelde Meghan eerlijk. "Elke vrouw, vooral als ze zwanger is, zal zich kwetsbaar voelen. Dus met mijn leven onder een vergrootglas was dat een echte uitdaging. En als je dan een pasgeboren baby hebt, dan is dat veel druk." 

Voor de film volgde de Britse zender ITV de hertog en hertogin van Sussex tijdens hun tiendaagse reis door Zuid-Afrika vorige maand. Journalist Tom Bradby, die al twee keer eerder een documentaire maakte met de prins in Afrika, praat met het paar over het leven als royal, hoe zij als jong gezin omgaan met alle media-aandacht en over de doelen die hun na aan het hart liggen. Dat Meghan meerdere keren moest vechten tegen de tranen, laat zien hoe open en bloot de royals zichzelf geven in de film.

De documentaire 'Harry & Meghan: Hun Afrikaanse Reis' wordt maandagavond 21 oktober om 21:30 uur uitgezonden op RTL 4.

Bron: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--