Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry prijst opa Philip om zijn humor en toewijding

12 april 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry zal zijn grootvader prins Philip vooral herinneren als opa. De hertog van Sussex prijst hem voor zijn geweldige humor en toewijding, zo laat hij weten in een verklaring. Zijn reactie kwam kort na de verklaring van zijn broer William.

"Mijn opa was een man van dienstbaarheid, eer en geweldige humor. Hij was authentiek, scherpzinnig en kon altijd de aandacht vasthouden vanwege zijn charme, zeker omdat je nooit wist wat hij nu weer zou zeggen", zegt Harry.

"Hij zal altijd worden herinnerd als de langst dienende prins-gemaal, een gedecoreerd militair, een prins en een hertog. Maar voor mij was hij mijn opa: de baas van de barbecue, de grappenmaker en brutaal tot het einde."

Toewijding

"Hij was met ongeëvenaarde toewijding de rots in de branding van de koningin, stond 73 jaar aan haar zijde en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan wetende dat hij, met een biertje in de hand, zou zeggen: 'schiet een beetje op'. Dus wat dat betreft: opa, bedankt voor je dienstbaarheid, je toewijding aan oma en dat je altijd jezelf was", aldus Harry.

"Je zult enorm worden gemist maar altijd worden herinnerd, door het hele land en de wereld. Meghan, Archie en ik (evenals je toekomstige achterkleindochter) zullen altijd een speciaal plekje voor je in ons hart hebben."

Harry is na zijn broer William het tweede kleinkind van Philip dat publiekelijk reageert op het overlijden van hun opa. Harry, die tegenwoordig met zijn gezin in Amerika woont, arriveerde zondag in het Verenigd Koninkrijk om bij de uitvaart te kunnen zijn. De komende dagen moet hij in quarantaine.

De uitvaart van prins Philip is zaterdagmiddag in Windsor.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--