Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry speecht over afgelaste Invictus Games

9 mei 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft via Twitter een kleine speech gehouden voor de Invictus Games. Het sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen zou eigenlijk deze zaterdag van start gaan in Den Haag. Vanwege de coronacrisis gaat het evenement dit jaar niet door.

Prins Harry is beschermheer van de Invictus Games en in zijn speech stak hij de deelnemers en hun vrienden en familie een hart onder de riem. "Het leven is voor ons allemaal ingrijpend veranderd", zei de prins. Hij vertelde respect te hebben voor de organisatie in Den Haag. Die heeft zich volgens hem heel snel aan weten te passen aan de ontstane situatie. "Ze zijn nu al bezig met het plannen van het evenement voor volgend jaar." Wanneer de Invictus Games precies gehouden zullen worden in 2021, wordt binnenkort bekendgemaakt.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Harry sprak de hoop uit dat de deelnemers elkaar zo goed en zo kwaad als het kan door deze moeilijke periode heen slepen. Hij deed ook een beroep op allen om op elkaar te letten. "Hou alsjeblieft ook degenen in de gaten die je opeens niet meer spreekt via de digitale kanalen."

Ook al gaat het sportevenement niet door, volgens de prins zullen er komende week toch allerlei activiteiten worden gehouden. Zo laten enkele deelnemers van zich horen via digitale platformen en is er een online symposium. "Zo laten we zien hoe belangrijk de Invictus Games zijn", zei Harry.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--