Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry verenigd met Meghan en Archie

21 januari 2020 · Leestijd 2 min

Harry is maandagavond herenigd met zijn gezin in Canada. De prins werd gespot op de luchthaven van Vancouver, is te zien op foto's in de Daily Mail. De hertog van Sussex droeg een spijkerbroek, donkerblauwe jas en had een muts op. Hij werd begeleid door twee beveiligers.

De prins werd opgehaald en in een busje naar zijn landgoed in North Saanich gebracht. Zijn echtgenote Meghan en zoontje Archie waren daar al.

Harry had maandag zijn laatste officiële verplichting in Londen. Wanneer de prins weer terugkomt, is niet bekend. Volgens bronnen wordt hij nog voor het voorjaar verwacht.

Het echtpaar, dat eerder deze maand heeft aangekondigd een stap terug te doen binnen het Britse koninklijk huis, verdeelt de tijd tussen Canada en Engeland.

Inkomen

Zaterdag maakte het paar bekend geen gebruik meer te willen maken van hun titels. Daardoor verliezen zij 5 procent van hun inkomen, zo berekende de BBC. Dat betekent ook dat zij geen aanspraak meer maken op het publieke geld dat zij kregen voor de taken die aan de titels waren vastzaten.

Het inkomen dat zij verliezen komt van een financiële bijdrage van de overheid die de koninklijke familie jaarlijks ontvangt. Het gaat voor de hele familie om een bedrag van ruim 82 miljoen pond. Deze inkomsten worden gegenereerd door de Crown Estate, commerciële bezittingen van de Kroon.

Het overgrote deel van hun inkomen krijgen Harry en Meghan uit het hertogdom van Cornwall, dat eigendom is van prins Charles, de vader van Harry. Charles bezit een vast portfolio met bezittingen en investeringen die het afgelopen jaar 21,6 miljoen pond opleverden. Van dit geld wordt 95 procent van het inkomen van Harry, maar ook van zijn broer William betaald.

Charles kan zelf besluiten wat hij met dit geld doet. Volgens BBC zet Charles deze betalingen aan Harry en zijn vrouw voort, ook na het verlies van hun koninklijke titels.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--