Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry voor het eerst te zien na boek

31 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prins Harry toonde zich donderdag voor het eerst in het 'openbaar' sinds het verschijnen van de eerste delen uit de biografie Finding Freedom. De hertog van Sussex woonde een virtueel overleg bij van zijn organisatie Travalyst, dat zich inzet voor duurzaam toerisme.

Harry belde in vanuit Los Angeles om te praten over hoe de coronapandemie het toerisme heeft beïnvloed en hoe de sector er weer bovenop kan komen. De prins erkende dat veel medewerkers het zwaar hebben en inkomsten missen door de crisis. "Ik heb van sommigen van jullie gehoord dat ze worstelen om een maaltijd op tafel te kunnen zetten en om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen omdat er geen toeristen zijn en daardoor geen inkomsten."

We moeten weer opbouwen, vindt Harry. "Maar we moeten beter opbouwen en dat betekent dat we een verantwoordelijkheid hebben - een verantwoordelijkheid die we niet kunnen vermijden of weg kunnen wuiven - om de industrie te veranderen op een manier waardoor iedereen en alles er de komende decennia profijt van heeft."

De prins en zijn vrouw Meghan domineren de afgelopen week het nieuws nadat er alvast werd gepubliceerd uit de aankomende biografie Finding Freedom. De auteurs van het boek, royalty-verslaggevers Omid Scobie en Carolyn Durand, ontfutselden allerlei persoonlijke verhalen bij 'vrienden' van het koppel. Harry en Meghan lieten gelijk na het verschijnen van de eerste voorpublicatie weten er niet aan meegewerkt te hebben.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--