Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry vroeg niet om toestemming aan de familie

21 juli 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry heeft zijn familie niet officieel gevraagd of hij een boek over zijn leven mag schrijven. De woordvoerder van de hertog van Sussex laat aan de BBC weten dat hij ook geen toestemming nodig heeft om zijn memoires uit te brengen.

Volgens zijn woordvoerder heeft Harry wel privé met familieleden over het boek gesproken. Of de prins ook alvast wat hoofdstukken heeft laten lezen, is niet duidelijk. Harry zou al veel op papier hebben staan.

De prins, die vorig jaar een stap terug deed binnen het Britse koningshuis en met zijn vrouw Meghan en hun kinderen in Amerika woont, kondigde maandag aan in het najaar van 2022 met zijn memoires te komen. Naar verluidt krijgt Harry 20 miljoen dollar voor zijn levensverhaal.

Verschillende reacties

"Hij is er niet op uit om zijn broer prins William of zijn vader prins Charles te kwetsen. Hij wil simpelweg laten weten hoe hij dingen beleefd heeft en eventuele misverstanden wegnemen door zijn kant van het verhaal te vertellen," aldus een bron aan Page Six, die eraan toevoegt 'dat Harry zijn familie zeker niet voor eens en voor altijd wil verlaten'.

Toch wordt er in Engeland argwanend op Harry's plannen gereageerd door royaltywatchers. "Hoe kan hij ook maar enigszins het idee hebben dat dit geen grote 'f*ck you' naar zijn familie is? Eerst vertrokken Meghan en hij met veel bombarie naar Canada en vervolgens Amerika, toen kwam dat interview met Oprah en nu dit weer. Wanneer houdt dit op en wanneer trekken Harry en Meghan zich terug in de door hen zo gewenste sfeer van privacy? Ze zijn de afgelopen maanden vaker te zien en te horen geweest dan in de afgelopen vier jaar. En dat is vrij opmerkelijk voor een stel dat zei liever in de luwte te willen leven."

Ook Harry's nichtjes Zara Philips en prinses Eugenie, met wie hij een warme band heeft, zouden zich zorgen maken om de uitkomst van het boek. Zij vrezen dat Harry zijn goodwill bij het Engelse volk voorgoed verspeelt.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--