Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry wil arme landen helpen aan coronavaccins

3 mei 2021 · Leestijd 2 min

Prins Harry vindt dat elk land hetzelfde aantal coronavaccins tot zijn beschikking moet krijgen. Dat zei de prins volgens Amerikaanse media in een toespraak tijdens het digitale vaccinatiebenefietconcert VAX LIVE: The Concert to Reunite the World, dat zondag werd opgenomen.

Harry begon zijn toespraak met een compliment aan alle frontliniewerkers. "Jullie hebben het afgelopen jaar dapper en onbaatzuchtig gevochten om ons allen te beschermen. Jullie hebben ons geholpen en jullie hebben offers geschonken, jezelf in gevaar gebracht en durfden dat terwijl jullie wisten wat de gevolgen waren. We zijn jullie allemaal enorm veel dankbaarheid verschuldigd."

Volgens de prins kan de coronapandemie alleen tot staan worden gebracht als iedereen samenwerkt. Dat betekent ook dat alle landen toegang moeten hebben tot het vaccin, aldus Harry. "Het virus houdt geen rekening met grenzen en geografie moet niet de toegang tot het vaccin bepalen. Het zou een fundamenteel recht voor ons allemaal moeten zijn."

Tijdens het concert worden regeringsleiders opgeroepen om geld of coronavaccins te doneren om daarmee armere landen te helpen. Het benefietconcert wordt gepresenteerd door de actrice en zangeres Selena Gomez. Ook zijn er optredens van artiesten als Jennifer Lopez, Foo Fighters, H.E.R. en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. Het evenement wordt komende zaterdag uitgezonden op de Amerikaanse zenders ABC en CBS en via YouTube.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--