Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry wil maximaal twee kinderen

2 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Prins Harry en Meghan willen samen niet meer dan twee kinderen krijgen, om op deze manier het milieu te sparen. Dat zegt hij in het septembernummer van de Britse Vogue, waar Meghan gasthoofdredacteur van is.

Harry zei dit in zijn interview met biologe Jane Goodall dat in het blad verschijnt. De biologe vroeg hem of hij na de geboorte van zoon Archie nu anders tegen de aarde aankijkt. De Britse prins zegt vervolgens dat hij het milieu altijd heel belangrijk heeft gevonden, ook voordat hij kinderen kreeg. Goodall reageert lachend door te zeggen dat het stel niet te veel kinderen moet krijgen, waarop Harry antwoordt dat hij er "maximaal twee' wil.  "Ik heb altijd gedacht: deze plek lenen we. Met onze intelligentie en ontwikkeling zouden we in staat moeten zijn een betere plek achter te laten voor de volgende generatie."

Kritiek

De uitspraken kwamen Harry en Meghan wel direct op kritiek te staan. Zo verscheen woensdag bij het ochtendprogramma Good Morning Britain Noel Radford. Hij is vader van een gezin met 21 kinderen. Volgens Radford wilden Harry en Meghan een goede indruk maken met de uitspraken, want ze reizen wel met een privévliegtuig. De man is van mening dat het stel gewoon niet een groot gezin wil.

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--