Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry:"Het was heftig en dat was funest voor mijn gezondheid"

26 februari 2021 · Leestijd 3 min

Prins Harry heeft vorig jaar weloverwogen besloten een stap terug te doen binnen het Britse koningshuis. Niet alleen wilde hij zijn vrouw Meghan en zoontje Archie beschermen tegen de vele media-aandacht, ook zelf had hij last van de Britse paparazzi. De situatie was "giftig", vertelt de prins aan vriend en talkshowhost James Corden. Het interview werd eerder deze maand opgenomen en donderdag uitgezonden.

"Het was meer een stap terug dan een vertrek. Het was een erg heftige situatie, zoals veel mensen hebben gezien. We weten allemaal hoe de Britse pers kan zijn en het was funest voor mijn mentale gezondheid", legt Harry uit, die vorig jaar met zijn gezin naar Amerika is verhuisd.

De prins trok de situatie niet meer. "Dus ik deed wat elke echtgenoot en vader zou doen, ik haalde mijn gezin er weg." Hoewel vorige week bekend werd dat de stap terug van de hertog en hertogin van Sussex definitief is en de prins zijn eretitels is kwijtgeraakt, is hij niet van plan het rustig aan te doen. "Ik zal altijd een bijdrage blijven leveren. Mijn leven staat in het teken van de openbare dienst, dus waar ter wereld ik ook ben, dat blijft hetzelfde."

Wafel

Voor de talkshow van James reed Harry met de presentator in een dubbeldekker door Los Angeles. De twee bezochten ook het huis waar de serie The Fresh Prince of Bel Air is opgenomen. Volgens James een ideaal nieuw huis voor Harry en Meghan. De prins vertelde ook dat Archie's eerste woordje krokodil was en dat zijn zoontje van koningin Elizabeth een wafelijzer als kerstcadeau heeft gehad. Archie vraagt volgens hem nu elke ochtend om een wafel.

Ook volgende week is Harry te zien op de Amerikaanse televisie. Op zondag 7 maart wordt een gesprek uitgezonden dat de Sussexes hebben gehad met goede vriendin Oprah Winfrey.

'The Crown'

Prins Harry heeft geen moeite met de populaire Netflix-serie The Crown. Hoewel er ook kritiek is op het feit dat de serie rond het Britse koninklijk huis niet de volledige waarheid laat zien, vindt de hertog van Sussex dat het duidelijk is dat het grotendeels fictief is. "Ze doen niet alsof ze het nieuws brengen", zei de prins.

"Het is fictief en losjes gebaseerd op de waarheid", vindt Harry. De prins denkt daarnaast dat het de kijkers zelfs een redelijk goed beeld geeft van het leven als royal. "Wat de druk is die erbij komt kijken als je plicht en dienst boven je familie en al het andere plaatst en wat daarvan komt."

Harry geeft ook de voorkeur aan The Crown boven verhalen over zijn familie in de tabloids. "Dat is het verschil, omdat The Crown overduidelijk fictief is. Kijk ernaar hoe je wilt, maar zulk nieuws wordt gebracht als een feit omdat je zogenaamd nieuwswaardig bent. Daar heb ik echt een probleem mee."

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bekijk de aflevering met Harry in de show van James Cordon hier:

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--