Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Joachim geopereerd voor bloedstolsel in hersenen

26 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prins Joachim (51) is vrijdagavond in het Universiteitsziekenhuis in Toulouse geopereerd aan een bloedstolsel in de hersenen. De ingreep is succesvol geweest en de toestand van Joachim is stabiel. Dat bevestigt het Deense hof zondag nogmaals na een verklaring van afgelopen zaterdag.

Zondagmiddag zei een woordvoerder van het hof tegen het Deense persbureau Ritzau dat de toestand van Joachim nog steeds stabiel is. 

Het koningshuis benadrukt dat er op tijd medische hulp was voor Joachim, wat erop kan wijzen dat er geen ernstige schade is ontstaan. Het is nog te vroeg om iets te zeggen over hoe lang de prins in het ziekenhuis moet blijven.

Experts melden aan Deense media dat waarschijnlijk nu pas duidelijk zal worden wat de gevolgen op langere termijn zijn voor Joachim. Afhankelijk van de situatie staat hem mogelijk een lange revalidatie te wachten.

De 51-jarige Joachim ligt momenteel in het Universiteitsziekenhuis in de Franse stad Toulouse. Zijn gezin is bij hem, zo verklaarde het koningshuis zaterdag.

Joachim is met zijn gezin op vakantie in het zuiden van Frankrijk, waar hij verblijft op het wijngoed Château de Cayx van zijn ouders. Daar werd drie dagen geleden nog de achttiende verjaardag gevierd van Joachims tweede zoon prins Felix.

Prins Joachim, die net een opleiding afrondde aan de prestigieuze Franse École militaire, zou na de zomer aan de slag gaan als militair attaché op de Deense ambassade in Parijs.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--