Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Joachim heeft een eigen tv-serie

24 oktober 2019 · Leestijd 2 min

De Deense prins Joachim is de komende zes weken iedere woensdag te zien op tv. De 50-jarige jongste zoon van koningin Margrethe werkt mee aan het programma Prins Joachim vertelt. Daarin vertelt hij over de geschiedenis van Denemarken.

Iedere aflevering, zes in totaal, krijgt een eigen thema. Joachim gaat het hebben over het geloof, democratie, onderwijs, grenzen, de wet en symbolen, zo valt te lezen op de website van het Deense koningshuis.

Joachim is niet alleen de belangrijkste verteller in het programma, ook heeft hij meegeschreven aan het draaiboek en werkte hij mee met de dagelijkse redactie. De prins is bovendien afgereisd naar verschillende historische locaties, waaronder het kasteel Nyborg, waar het eerste Deense parlement samenkwam.

Lesprogramma

Prins Joachim vertelt maakt deel uit van een digitaal lesprogramma, waarbij leerlingen zich kunnen richten op een van de door de prins aangesneden thema's. Woensdag komt het onderwerp 'geloof' als eerst aan bod. Het programma wordt uitgezonden op de culturele zender DR-K.

Voor de Deenssprekende onder ons, of als je gewoon van mooie beelden houdt, hier kan je de eerste aflevering bekijken!

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--