Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Joachim klaar voor nieuwe uitdaging

18 september 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prins Joachim gaat, na enige weken vertraging, aan de slag op de Deense ambassade in Parijs in zijn nieuwe functie als defensieattaché. Joachim plaatste donderdag op Instagram een foto van zichzelf en echtgenote prinses Marie met mondkapjes bij het ambassadegebouw met de tekst: "Blij om hier elke dag te komen".

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het is de bedoeling dat Joachim in een rustig tempo en in eerste instantie vanuit huis aan het werk gaat. De prins werd begin juli tijdens zijn vakantie op het koninklijke wijngoed Château de Cayx in het zuiden van Frankrijk getroffen door een bloedstolsel in de hersenen. Aanvankelijk was het plan dat hij eind augustus weer aan de slag zou gaan, maar dat kwam te vroeg.

Joachim had volgens medische experts het geluk dat medische hulp snel en adequaat kon worden geboden. Eerst in Cahors en daarna in het universitair ziekenhuis van Toulouse. Daar werd de bloedprop verwijderd. Doktoren verklaarden dat de prins geen blijvende schade heeft opgelopen.

Joachim (51), jongste zoon van koningin Margrethe, woont al een jaar met zijn echtgenote en hun kinderen Henrik en Athena in Frankrijk.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--