Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Nikolai vertelt in tv-serie over zijn oma koningin Margrethe

20 december 2022 · Leestijd 2 min

Prins Nikolai, de oudste kleinzoon van koningin Margrethe' was maandagavond te zien op de Deense tv in de eerste aflevering van Min Egen Kurs (Mijn Eigen Koers). De 23-jarige Nikolai maakt in de vijfdelige serie een zeiltocht en spreekt met de presentator over allerlei zaken die hem bezighouden.

"Koningin Margrethe is voor mij bovenal mijn oma", aldus prins Nikolai over de koningin van Denemarken. Hij spreekt in de tv-serie vol waardering over haar. Zo vertelt hij vaak bij zijn grootmoeder langs te komen "voor gezelligheid op zondag". Nikolai haalt ook herinneringen op over toen hij nog in de buurt van Amalienborg woonde en Margrethe vaak tegenkwam. "Dat was supergezellig", zegt hij daarover.

Geschokt

Prins Nikolai is de oudste zoon van prins Joachim en zijn voormalige echtgenote gravin Alexandra. Over de vier kinderen van prins Joachim was eerder dit jaar veel te doen. Koningin Margrethe besloot in september dat Nikolai, zijn broer prins Felix, zijn halfbroer prins Henrik en halfzusje prinses Athena hun koninklijke titels kwijtraken in 2023. Dat was zeer tegen de zin in van Nikolai, zo meldde de Deense media.

De prins liet destijds weten geschokt te zijn door het besluit van zijn oma: "Mijn hele familie en ik zijn natuurlijk erg verdrietig. We zijn, zoals mijn ouders hebben verklaard, geschokt door dit besluit en over hoe snel het eigenlijk is gegaan. Ik ben er verward over waarom het zo moest gebeuren."

Het programma Min Egen Kurs is al in mei opgenomen, voordat koningin Margrethe Nikolai zijn prinselijke titel afnam. De andere vier delen worden aan het begin van het nieuwe jaar uitgezonden.

ANP

Graaf Nikolai van Monpezat is jarig, maar wie is hij eigenlijk?

Lees ook over:

Graaf Nikolai van Monpezat is jarig, maar wie is hij eigenlijk?
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--