Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Oscar gaat voor het eerst naar de basisschool

18 augustus 2022 · Leestijd 2 min

De Zweedse prins Oscar gaat donderdag voor het eerst naar de basisschool. Vorige week werd bekend dat de zesjarige royal naar Campus Manilla gaat, dat is dezelfde school waar zijn zus prinses Estelle (10) sinds 2018 haar lessen volgt.

Kroonprinses Victoria en prins Daniel hebben dus gekozen voor Campus Manilla, een privéschool op Djurgården in de hoofdstad Stockholm. De school staat bekend als een eliteschool. Veel kinderen van rijke of bekende Zweden volgen er lessen.

Tot nu toe was Oscar leerling op Lilla Kvikkjokk, een Montessori-kleuterschool die door ouders wordt bestierd. Een goede vriendin van Victoria was bij die school betrokken. De prins begint op zijn nieuwe school in de Förskoleklass, een speciale kleuterklas.

In tegenstelling tot de eerste schooldag van zijn zus Estelle in 2018 zal er geen persmoment zijn als Oscar naar Campus Manilla gaat. Het is niet bekend of het Zweedse hof zelf met foto's komt van zijn eerste schooldag. We houden het in de gaten!

Lees verder onder de foto's van Estelle's eerste schooldag.

Eerste schooldag-prinses-Estelle_180821-1
Eerste schooldag-prinses-Estelle_180821-3
Eerste schooldag-prinses-Estelle_180821-2

In het verleden kwam Campus Manilla nogal eens negatief in het nieuws vanwege incidenten met leerlingen en matig onderwijs. Tegenwoordig lijkt het instituut de zaken beter voor elkaar te hebben. Victoria en Daniel hielden prinses Estelle ondanks de negatieve berichten van een paar jaar terug op Campus Manilla.

ANP / Foto's: Kungahuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--