Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Philip laat van zich horen tijdens coronacrisis

20 april 2020 · Leestijd 2 min

Prins Philip, de 98-jarige echtgenoot van de Britse koningin Elizabeth, heeft maandag een persoonlijke boodschap op Instagram geplaatst over de strijd tegen het coronavirus. De hertog van Edinburgh wil hiermee organisaties steunen om de pandemie te bestrijden.

"Nu we Wereld Vaccinatieweek naderen, wil ik het cruciale en dringende werk erkennen dat velen doen om de pandemie aan te pakken", schrijft Philip aan de mensen "die in de medische en wetenschappelijke beroepen, aan universiteiten en onderzoeksinstellingen zich inspannen en verenigen om ons te beschermen tegen Covid-19".

"Namens iedereen onder ons die veilig is en thuisblijft, wil ik ook alle sleutelfiguren bedanken die ervoor zorgen dat de infrastructuur van ons leven blijft bestaan: het personeel en de vrijwilligers in de voedselproductie- en distributie, degenen die post- en bezorgdiensten in stand houden en degenen die ervoor zorgen dat ons afval wordt ingezameld."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Philip, die momenteel met koningin Elizabeth in Windsor Castle verblijft, trok zich in mei 2017 terug uit het openbare leven en wordt sindsdien weinig in het openbaar gezien. Hij is beschermheer van talloze organisaties die zich bezighouden met wetenschappelijk onderzoek, gezondheidszorg en infrastructuur in Groot-Brittannië.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--