Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Vincent filmt zijn sportieve ouders Frederik en Mary

17 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary zijn volop aan het trainen voor de Royal Run, het hardloopevenement dat op 12 september wordt georganiseerd in Denemarken. Dinsdag liep het paar een rondje in de omgeving van Fredensborg Slot.

Het Deense hof deelde via Instagram een korte video van de training. De beelden, waarop te zien is dat het kroonprinselijk paar er flink de pas in zet, zijn gemaakt door prins Vincent, de 10-jarige zoon van Frederik en Mary.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Frederik schrijft in het bijschrift dat hij uitkijkt naar de bijzondere sfeer van de Royal Run en deelde ook direct zijn drukke schema. "Voor mij begint het allemaal in Sønderborg, waar ik 's ochtends de mijl zal lopen. Ten noorden van Aalborg rent de kroonprinses vijf kilometer en ik ga 's middags in Odense voor mijn tweede mijl. 's Avonds zijn we in Kopenhagen, waar ik zal starten op de tien kilometer."

De Royal Run, die op verschillende plekken in Denemarken wordt gelopen, werd in 2018 voor het eerst georganiseerd ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Frederik. De editie van vorig jaar kon niet doorgaan vanwege de coronacrisis. In totaal hebben zich 70.000 mensen aangemeld voor de Royal Run.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--