Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de steun en toeverlaat van prins William

9 mei 2024 · Leestijd 3 min

Als toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk kan prins William de steun van mensen om zich heen wel gebruiken. Iemand die al jaren aan zijn zij staat (en met wie hij zelfs is opgegroeid) is zijn neef, Peter Phillips.

Peter Phillips is het oudste kind van prinses Anne en Mark Phillips en de oudere neef van prins William. Al vanaf jonge leeftijd heeft hij een sterke band met zijn neefje, met wie hij bijna vijf jaar scheelt. En ook met Catherine, de prinses van Wales, heeft Peter inmiddels een goede band.

Oudste van zijn generatie

Als oudste kleinkind van wijlen koningin Elizabeth en prins Philip heeft Peter de rol van het "beschermende" oudste kleinkind op zich genomen, vertelt royaltyjournalist Emily Nash in Hello Magazine. "Hij begrijpt hoe de koninklijke familie en het instituut werken, maar hij heeft zelf de titels en de verantwoordelijkheden niet. Hij benadert zaken pragmatisch, met gezond verstand en kan een betrouwbaar klankbord zijn voor de toekomstige koning".

Samen opgegroeid

Dat de neven een goede band hebben is niet zo gek, aangezien ze samen zijn opgegroeid. Regelmatig waren de kleinkinderen van koningin Elizabeth en prins Philip samen te zien tijdens koninklijke aangelegenheden. Hieronder zie je de jonge prins William met zijn neef Peter en zijn nicht Zara tijdens Trooping the Colour in 1984 en zie je een foto van wijlen prinses Diana met prins William en Peter Phillips tijdens Pasen in 1987.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In Good Morning Britain deelde Peter Phillips in 2016 herinneringen aan zijn jeugd met zijn neven en nichten. "We waren met een heel aantal opgroeiende kinderen van dezelfde leeftijd en dat was heel erg leuk. We veroorzaakten behoorlijk wat chaos", aldus de zoon van prinses Anne.

Ook toen de jongens ouder werden, bleef de band tussen William en Peter goed. In 1997, toen Williams moeder prinses Diana overleed, was Peter aanwezig op Balmoral Castle om de prinsen William en Harry bij te staan. Hij zou in die tijd veel met ze zijn gaan wandelen in de omgeving van het Schotse kasteel.

Lees verder onder de foto.

William, Harry en Peter Phillips
De prinsen William en Harry en hun neef Peter Phillips in 2000.

"Een fantastisch team"

In een interview met het Australische Sky News eerder dit jaar [nog voor het nieuws over de kankerdiagnose van Catherine red.] vertelt Peter Phillips over de goede band die hij heeft met het gezin van zijn neef en zijn vrouw. Daaruit blijkt grote bewondering voor het prinselijk paar. "Zij en William zijn een fantastisch team. Ze hebben geweldige kinderen en hebben een goede balans tussen hun publieke leven en het ouderschap", aldus Phillips.

Peter Phillips, koningin Elizabeth, prins William
Peter Phillips, koningin Elizabeth en prins William in 2016.

Bronnen: ANP, X @MelanieKR56, Sky News, Good Morning Britain, Hello Magazine

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--