Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Onbekende royal: wie is de Thaise prinses Sirivannavari?

3 maart 2024 · Leestijd 2 min

De 37-jarige prinses Sirivannavari is misschien wel een onbekende royal, maar zij is zeker geen onbekende in modeland. Ze is de dochter van de Thaise koning Rama X en zijn tweede vrouw Sujarinee Vivacharawongs, de twee gingen in 1996 uit elkaar. Dit wil je over de Thaise modeprinses weten.

Prinses Sirivannavari wordt geboren op 8 januari 1987. Wanneer haar ouders uit elkaar gaan, vertrekt haar moeder naar het Verenigd Koninkrijk samen met haar vier broers. Sirivannavari blijft echter in Thailand en krijgt in 2005 de titel prinses van haar grootvader, koning Bhumibol Adulyadej. In 2023 keerden haar verbannen broers even terug naar Thailand.

Lees verder onder de foto.

Sirivannavari.jpg
Prinses Sirivannavari.

Sportieve prinses

In 2005 behaalt Sirivannavari een bijzondere sportprestatie. Ze neemt deel aan de Southeast Asian Games in de Filipijnen en wint met haar badmintonploeg een gouden medaille. De prinses heeft ook een grote liefde voor de paardensport en beoefent graag dressuur en springen.

Mode-ontwerpster

Nadat ze haar badmintonracket aan de wilgen heeft gehangen, ontwikkelt de Thaise prinses haar andere passie: mode. Ze wordt uitgenodigd door couturier Pierre Balmain om haar eigen collectie te presenteren in Parijs in 2007. Niet voor niets, want Pierre Balmain was goed bevriend met de grootmoeder van Sirivannavari, koningin Sirikit. Sindsdien timmert prinses Sirivannavari aan de weg als modeontwerpster en wordt ze regelmatig gezien tijdens Fashion Week in Parijs.

Lees verder onder de foto.

Sirivannavari-2
Prinses Sirivannavari op een rode loper evenement.

"Als royal moet ik ook een carrière hebben, om te weten hoe ik mezelf onderhoud. Ik moet op m’n eigen benen kunnen staan. Ik ben ook een gewoon persoon", heeft de Thaise prinses eerder gezegd.

Populair in Thailand

De Thaise prinses is ongekend populair in haar land, waar hoge straffen staan op majesteitsschennis. Ze wordt door haar omgeving omschreven als vriendelijk, zeer bevlogen en buitengewoon creatief. Nu haar halfzus, prinses Bajrakitiyabha, nog steeds buiten bewustzijn in het ziekenhuis ligt, zijn alle ogen gericht op de tweede dochter van de Thaise koning: prinses Sirivannavari.

sirivannavari
Prinses Sirivannavari tijdens de Dior Spring/Summer 2023 show in Parijs 2022.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--