Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William haalt dierbare herinneringen op bij zijn oude vliegbasis

10 juli 2024 · Leestijd 3 min

Prins William is herenigd met zijn vlieginstructeur tijdens een nostalgisch bezoek aan zijn voormalige luchtmachtbasis. De prins van Wales bezocht dinsdag de Royal Air Foce-basis in Angsley, waar hij tussen 2010 en 2013 werkte als search and rescue piloot.

Door weer en wind

Prins William werd dinsdagmiddag door weer en wind hartelijk ontvangen op de vliegbasis in Noord-Wales. Nadat zijn paraplu binnenstebuiten waaide, zei hij lachend: "Het zou niet als thuiskomen voelen als het niet op een regenachtige dag als deze was". Gelukkig klaarde het weer op toen hij de luchtverkeerstoren betrad, waardoor hij een mooi overzicht had over de RAF-basis en de omgeving. "Voor mij is het een nostalgisch bezoek", gaf de prins van Wales toe.

Lees verder onder de foto's.

ANP-503116984
Prins William arriveert voor zijn bezoek aan de RAF-basis in Angsley.
ANP-503117049
In de luchtverkeersleidingstoren spreekt Prins William met het personeel.

Bijzondere hereniging

Tijdens het bezoek sprak prins William onder het genot van een kopje thee onder meer met instructeurs, stagiaires en ingenieurs, onder het genot van een kopje thee. Dat deed hij niet uit een gewone mok, maar uit een ware 'prins of Wales'-mok die hem werd aangeboden. Daarna werd hij herenigd met zijn voormalig vlieginstructeur, kapitein Brian Wills. "Het was geweldig, echt leuk om hem te zien. De laatste keer dat ik hem zag was in 2009", vertelde de kapitein.

Lees verder onder de foto's.

ANP-503117110
Prins William krijgt een thee aangeboden uit zijn eigen 'prins of Wales'-mok.
ANP-503117124
De prins van Wales wordt begeleid tijdens zijn bezoek.

Brandweerman William

Bij de Fire en Rescue-sectie van de basis sloot prins William zich aan bij brandweermannen in een simulatie-oefening, waarbij hij vanuit een brandweerwagen een slang bediende om de vlammen in een vliegtuig te doven. De 42-jarige prins grapte dat hij probeerde "de media te grazen te nemen met de brandweerslang", maar dat de bemanning die met hem was hem daar "braaf van weerhield".

Lees verder onder de foto's.

ANP-503117058
Prins William probeert het vuur van een vliegtuigcockpit te doven vanuit de brandweerwagen.
ANP-503117066
Na afloop van de simulatieoefening spreekt hij met de aanwezige brandweerlieden.

Prince of Wales-award

Richting het einde van zijn bezoek overhandigde prins William de Prince of Wales-award, voor de best gekwalificeerde vlieginstructeur, aan Flight Lieutenant Jake Fleming. Daarnaast ontmoette hij het responseteam van de RAF Mountain Rescue Service (MRS). Volgens een oud-collega zei William dat hij het "erg leuk vond om terug te keren naar de basis". De prins van Wales werd toepasselijk met de vlag van Wales uitgezwaaid toen hij aan het einde van zijn bezoek weer vetrok.

Ook interessant op te lezen: Prins William: "Prins George is een potentiële piloot in wording".

ANP-503117114
Prins William overhandigt de 'Prins of Wales-award' aan luitenant Jake Fleming.
ANP-503117149
In gesprek met het personeel van de RAF Mountain Rescue Service.

Foto's: ANP

Geschreven door

Mitchel van der Hoef

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--