Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William grapt over zijn belabberde kookkunsten

2 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Britse prins William is gevraagd om het voorwoord te schrijven van het nieuwe kookboek 'A Taste of Home' van de daklozenorganisatie The Passage. Zelf zal de hertog van Cambridge waarschijnlijk niet zo snel een recept gebruiken. Hij is bepaald geen keukenprins, zo schrijft hij in het boek waarvan de opbrengst volledig naar het goede doel gaat.

"Ik ben de eerste die zal toegeven geen geweldige kok te zijn", begint William zijn voorwoord. Dat werd hem ook duidelijk toen hij de organisatie hielp met het bereiden van maaltijden voor daklozen. De prins mocht als 'souschef' aan de slag, wat uiteindelijk inhield dat hij enkel de wortels heeft gesneden.

De prins hielp mee aan een spaghetti bolognese, waarvan het recept in het boek staat. "Het gerecht rook heerlijk - waarschijnlijk omdat ik het niet had gemaakt."

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

William was diep onder de indruk van de wijze waarop de organisatie ervoor zorgde dat de mensen zich toch even thuis konden voelen. "Het hebben van een thuis is waardevol." Het thuiszitten tijdens de coronacrisis is zwaar geweest voor iedereen, weet de prins. "Maar voor hen die geen thuis hebben is de pandemie een stuk beangstigender geweest."

Het boek is volgens de prins een weerspiegeling van hoe mensen tijdens de crisis een gevoel van gemeenschap hadden en zich inzetten voor de kwetsbaren van de samenleving. "Ik hoop dat je elke keer dat je dit boek gebruikt wordt herinnerd aan die geest; die ook aantoonbaar bij Passage heerst door het geven van een huis aan hen die op straat leven."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--