Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins William lanceert fonds voor coronahulp

19 maart 2020 · Leestijd 2 min

In Groot-Brittannië is op aandringen van prins William een speciaal fonds geactiveerd om lokale organisaties te steunen in hun werkzaamheden tegen de uitbraak van het coronavirus. Op Twitter deelde de hertog van Cambridge een video waarin hij uitlegt wat het National Emergencies Trust precies gaat doen.

"De manier waarop lokale organisaties de getroffenen helpen, toont aan hoe goed onze waarden en humane aard zijn. De wil van het volk om in tijden van tragedie te helpen moet op de best mogelijke manier geregeld en gestuurd worden", aldus William. "Daarom was de oprichting van het National Emergencies Trust zo belangrijk."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het fonds werd vorig jaar al gelanceerd, maar was tot nu toe nog niet nodig. "Ik vreesde de dag waarop het fonds nodig zou gaan zijn", haalt William in de video zijn toespraak bij de lancering vorig jaar aan. "Helaas is die dag, met de uitbraak van het coronavirus, sneller gekomen dan ieder van ons had gehoopt. Maar nu ben ik, meer dan ooit, dankbaar dat het National Emergencies Trust bestaat."

Het geld dat via het fonds wordt ingezameld zal verdeeld worden over een aantal aangesloten hulporganisaties. Vanaf 23 maart wordt het geld beschikbaar gesteld.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--